Vill-ha-begär!

Längtar så mycket till våren nu! Sitter och drömmer mig bort bland vårkläderna på HM.com Fastnade för en randig korall färgad topp. Tänk till ljusa jeans och vita sneakers. I love! Så fort bebis kommit så ska jag beställa tid för klippning och blondera slingor i mitt tråkiga hår, sen färga ögonfransarna. Mamma-uppfräschning! Mycket välbehövligt kan jag tänka mig!




Shopping på gång

I morgon blir det shoppingdag!! Ska hämta ut en gratis babybox från babyproffsen också. Perfekt att man får det. Det skulle innehålla lite prover på diverse bebis saker och så får man en blöjhink. Det kan vara bra att ha. Någon som har en åsikt om blöjhinkar? 

Har även "köpt" ett skötbord på blocket. En tjej som hade gjort om en ikeas tråkiga (och billiga) "snigel" skötbord. Målat om det i svart och gjort fina korgar som står på hyllplanet under. Där tänkte jag ha Almas kläder och så i morgon ska jag köpa korgar som man kan hänga fast på skötbordet där man kan ha salvor och sånt. Vi har en stor hylla på väggen i badrummet där ska jag ha blöjor. Allt planerat in i minsta detalj! Det här måste vara det bästa med att vara gravid. All planering och alla inköp =)


Lättsam förvaringskorgar till skötbord. 69kr på Ikea! som hittat ju! Ska även köpa en vit tavellist, eftersom jag önskar mig vita ramar i olika storlekar som jag kommer att framkalla bilder till senare. 115cm för 139kr. Sounds goood! Så det blir alltså Ikea och eskilstuna i morgon med min favorit Emelie, såå jag längtar!

Kan man byta en sak på ikea, om man inte öppnat förpackningen, fast man inte har kvittot kvar? Har köpt påslakan set som jag inte vill ha längre...

Santos-gubbben på Tassikyr!

I dag måste jag ringa och beställa tassikyr tid till Santos-gubben. Hans klor är hur långa som helst. Han går på en salong i Eskilstuna som heter "Hundfrisören i Eskilstuna". Hon som klipper heter Anette och jag antar att hon är duktigt eftersom resultaten alltid blir bra! 90:- för tassikyr Perfekt!


Nu ska skjussa killarna till skolan!

Gravid v 33

Tiden går så fort att jag inte hinner med känns det som! Som några av mina kära vänner håller koll på gick vi in i vecka 33+0 i dag (barnmorskan räknar alltså v34!) Det innebär att det är 49 dagar kvar till beräknad förlossning!
det är helt sjukt. Jag har varit gravid i åtta månader! Måste erkänna att det har gått väldigt fort, trots mitt gnäll om foglossning och halsbränna. Nu har jag även samlat på mig en massa vätska i händerna, har svårt att greppa saker och svårt att spänna ut händerna helt. Men kroppen samlar på sig vätska för att förbereda hela kroppen på förlossningen, då man kommer förlora en hel del vätska.

På torsdag skulle jag har träffat mina kära vän Jonna, men hon dumpade min och Sverige för en veckas semester i Egypten. Så jag hoppas att mina andra kära vän Emelie tar ledigt från jobbet och vill åka och shoppa med mig! Jag är säker på att det blir lika kul som vanligt och umgås med henne =)

Vi har äntligen fått tag i ett billigt babyskydd, som jag har letat! Marcus och Agnes son Malte hade växt ur sin och vi fick köpa den av dom! Kanon fräsch med isofix bas. We like! Jag budade på ett babyskydd på tradera och vann såklart. Men den ska vi sälja till ett par som är med i samma föräldrargrupp som oss. Så det löste sig bra! Känns onödigt att lägga massa pengar på ett nytt babyskydd eftersom det används typ bara 3-4 månader. Om inte barnet hinner växa ur den tidigare. Sen har vi en babystol från Reccaro som är 3månader och uppåt.


Mycket om bebisar nu... Blir lätt så.. vad ska jag skriva om sen då?!

Föräldrargrupp dag 2

I dag var vi på andra delen av föräldrar kursen. I dag fick vi lära oss att förbereda förlossningen. Det var mest en "kurs" för de blivande papporna. De skulle masseras och klämmas. Pratade om att vi mammor skulle få belöning vid varje värk vi klarar av osv. Belöning i form av en diamantring tyckte vi tjejer lät som en bra idé =)

Vi har även lärt oss psykoprofylax andningen. In genom näsan och ut genom munnen genom att man säger små P kändes lite dumt att sitta och andas i grupp. Papporna på golvet som klämde oss på fettet vid knät för att låtsas att det var en värk sen skulle vi mammor andas oss igenom. Konstigt men troligtvis väldigt användbart!

Har handlat två rund lila ryamattor som kommer att ligga i bebis rummet. Det var rea på rusta, 49kr kostade dom, perfekt när de ska kräkas/smutsas ner. Hittade även en rosa lampskärm. Jag älskar att fynda på reor. Då kan man göra om ofta!


Nu ska jag äta mina mackor med feta ost och dricka daminino yoghurt =)

Amnings BH

Nästa torsdag ska jag träffa min goda vän Jonna. Vi ska gå i bebis affärer och prata känsor =) Jag har skrivit en liten lista på sånt som jag måste inhandla. Bla amnings BHar! Är så svullen överallt just nu så det behövs verkligen. Har fått tips på att man ska kunna öpnna behån med en hand, det ska inte vara några byglar i och det ska finnas plats för inlägg (nej, inte silikon inlägg. Läckage skydd) Sen bak på ryggen ska de vara ganska breda för att det vara stabilt och skönt. Ska även köpa amningslinnen som tydligen ska vara skönt att ha.

Sorry alla som inte vill veta om amnings Bh-ar. Men ni kanske lärde er lite ändå =)

Beräknat förlossningsdatum: 2011-03-14
Barnet blev till omkring: 2010-06-21
Du är i vecka: 33
Du är i månad:
8
Antal graviditetsveckor och dagar: 32 veckor 0 dagar
Antal dagar kvar till förlossningen: 56

Yeeey, äntligen månad 8! Nu längtar jag efter min lilla Alma-Isadora! (även vara ledig en längre tid ska bli skönt, men konstigt) Det här kan man räkna ut på libero.se under fliken "vänta barn" sen "när kommer bebisen"


Återbesök hos barnmorska

Oj vad tiden går. Vad hände med mina duktiga uppdateringar? Förra onsdagen blev jag stor, 24 år fyllde jag. Det firades med familjen. har även firat med vännerna.

I helgen var det vip kväll på amazon som gällde, också jätte trevligt. Jättebra musik var det och fullt på dansgolvet. Jag stod längst fram vid scenen i trappen så ingen skulle knuffa mig så tjockismagen blev platt =)

Annars så har vi varit på återbesök hos barnmorskan. Lill-tösen har växt i kapp de "genomsnittligt stora" bebisarna nu och mår alldeles utmärkt. Hon har vänt på sig neråt nu också, och trycker på när man stressar upp sig lite. Ska dock tillbaka i morgon bitti på ett fasteprov. Det gör man för att det kliar under mina fötter och i mina handflator och då tar man ett prov tidigt på morgonen innan frukost för att kolla så min lever mår bra.

På onsdag är det 2a delen av föräldrarutbildningen, och det ser jag fram emot. Då ska vi andas! Psykoprofylaxen är det som ska tränas in.

Föräldrargrupp dag 1

I dag var det första delan av föräldrargruppen. Det var väldigt intressant faktiskt! Vi gick i genom lite om vad vi kommer att prata om på de andra gångerna. Det är vad vi kommer att göra varje onsdag i 4 veckor framöver. Nästa gång är det profylaxen. Vi pratade lite om förlossningen och vilka olika smärtlindringar det finns att välja på. Och jag blev lugnare på vissa saker som jag oroat mig över, men ännu mer nervös över sånt som jag inte haft en tanke på tex vilken smärtlindring jag vill ha?... Har iaf bestämmt att prova föda ståendes på knä och hålla i gavlen på sängen. Låta tyngdlagen göra sitt =)

Tror föresten att bebisen har vänt sig neråt nu, känner härliga sparkar på revbenen vilket gör Ooont! men även lite buffar neråt. 61 dagar kvar! Nu längtar jag verkligen tills bebis kommer ut.



Idag fyller jag 24 år, och i kväll kommer familjen och dricker te och äter smörgåsar med smaskiga pålägg!

BB väska packad - check

Idag har jag tagit tag i BB väskan och packat. Svårt att veta vad man ska ha med sig. But google is my friend. Så jag googlade och de flesta sa: kläder till bebis, mössa, egen bebisfilt, kläder till mamma, kläder till pappa, tofflor eller tjocka strumpor, hygienartiklar, läpsyl (man blir tydligen jättetorr om läpparna av lustgas) bindor, blöjor, amningsbh + amningslinne(vilket jag måste åka och köpa, man ska helst ha två av varje) hårsnoddar, vattenflaska, dexterisol och annat godis med mycket socker, mp3 och mynt till automater. Och mitt i allt ska man komma i håg journalen :)

jag har än så länge packat kläder till bebis (tre byxor, 3 bodysar, strumpor, overall, en tjock mössa och en tunn) tjocka strumpor till mig, hygienartiklar, bebis filten och läppsyl. Det tycker jag är en bra början iaf.

Får man inte blöjor på BB? Ska jag släpa med mig det? Någon som vet?

dagen´s bild



Mage v 31+0 (V.32 enligt barnmorskan) En bild på dagens fotoshot med fotograf Emelie. Hon är jätte duktig =) 

Why?

Varför ljuger folk för gravida? I går när jag stod i kö på på willys efter jobbet, kom det fram en dam som frågade hur lång tid jag hade kvar i graviditeten. Lite halv chockad svarade jag ca 8 v. Då sa hon, "du ser helt underbar ut. Du är jättefin. Lycka till" Jag blev självklart jätteglad över hennes fina kommentar. Sen kom jag hem och kollade mig i spegeln. Jag hade pprecis varit på jobbet så jag hade mina smutsiga jobb-mysbyxor storlek XXL (för att kunna börja mig på jobbet) Mammas gamla bruna skidjacka storlek XL, ett par gamla urblekta rosa kängor och en sne toffs i det otroliga skitiga håret. Eller hur att hon tyckte jag var fin?!... Damen på Willys måste ha trott att jag kom fram psyket och ville bara se till att jag var på bra humör och inte skulle slå sönder hela affären.

Tack för det!

Nu ska jag göra mig fin, för nu ska det åkas och fotas i studio.

Ännu en bild gravid v 30



Har fått så mycket fina kommentarer ang min mage så jag bjuder på en bild till. Det är svårt att känna sig fin när man vet hur tjock, klumpig och allmänt osmidig man är.

Har föresten inte fått bristningar än, vilket jag hoppas att jag kanske slipper. Håller på och letar efter påslakan set till spjälsängen. Vill ha fina lakan fast alla säger att vilka som helst duger för att de kommer att bajsas/kissas/kräkas ner, men jag vill köpa fina sängkläder till Alma-Isadora i alla fall. Har tvättat vagnen nu också och i morgon ska jag sätta i hop alla dessa olika tygbitar igen, så det formas till en vagn. Jag har aldrig varit bra på pussel... Vi får väl se vad det blir. Vem vet, vi kanske får åka och köpa en ny vagn nästa helg =)

På ondag fyller jag år!!


Bilder från nyår


Jättefin bild. Tyvärr fattas Adlen eftersom hon står bakom kameran. Men hon får en egen bild!



God fortsättning från fam Carnesten-Escobar


-



En till bild som jag älskar!

Bilder på tjockis Lina



Här är två smak prov på bilder som min Adlen har tagit. I vecka 30


foglossning - Värre än mensvärk!

Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2011-03-14
Barnet blev till omkring: 2010-06-21
Du är i vecka: 31
Du är i månad:
7
Antal graviditetsveckor och dagar: 30 veckor 4 dagar
Antal dagar kvar till förlossningen: 66
(källa:Libero.se)

Usch, allt är jobbigt nu. Man är så stor och klumpig, fast jag inte har gått upp så mycket. Om man kollar viktkurvan så ska jag ha gått upp 10-12kg nu, men jag ligger på 8,5kg. Men ändå så jobbigt! Min foglossning har blivit värre också tyvärr. I går behövde jag hjälp att komma upp ur soffan. Känns inte så lovande med tanke på att det är 66 dagar kvar. Har gjort mitt schema för februari nu, och det blir ett mycket lugnare tempo. Jobbar bara 13 dagar fram till 1 mars när jag planerar att ta min mamma-ledighet.

Min älskade Adlen tog lite fina bilder på mig och tjockis-magen på nyår, blev så inspererad att på måndag ska magen fotas i studio. Det ska bli jättekul. Blir nog många svartvita bilder eftersom jag är så blek =) Synd att inte gubben kan vara med. Hade nog blivit fina bilder med hans tatuerade armar runt min tjockis-mage. Vem vet, vi kanske hinner med en till fotosession. Fotograf är Emelie Franzén


Dags att boa!

I dag har jag och min snälla Emilie varit och köpt en spjälsäng. Känns jätteskönt att ha det gjort. Läste att om man är i vecka 31 börjar man boa. Fixa i ordning inför att barnet kommer och bädda säng och röra rent vagn och förbereda allt. Och jag tror att det stämmer riktigt bra. Jag (och Ralle) har kollat ut en tapet som ska sitta i bebisrummet, vi har tagit ner vagnen som jag ska göra rent i morgon, nu har vi en frächare spjälsäng och i går var vi och handlade en massa kläder, mössor och hello kitty tossor i storlek 12 =) Så himla söta!

Jag har en vän som bäddade sängen 2 ggr/dag fram till att bebisen kom, det kallar jag att boa ordentligt =)
Tack snälla Niklas för att jag fick låna Emilie, och tack Emilie för att du svek din karl för mig!




Så här ska mitt barn växa up. Mycket skratt och mycket kärlek!!


RSS 2.0