bebis kläder

 


Åhh.. jag vill ha! Är inte dom här kläderna huur fina som helst? Jag har varit duktig och inte handlat något.. Men ska till etuna på lördag och jag vet inte om jag kommer kunna låta bli att köpa det här... =)

Hej Vecka 20

Då är vi i vecka 20 redan! Halva graviditeten, har jag klarat det såhär långt utan att gnälla alltför mycket så ska jag nog klara lika länge till =) Det är jobbigt att vara gravid. Jobbigt att böja sig, jobbigt att sova, jobbigt att andas och jobbigt att sträcka på sig. Men det är ju bara 20 veckor kvar..... Nu har jag midjemåttet 93cm (över naveln och runt)

Det här händer nu..

Mamman:
Nu har du äntligen kommit till halva graviditeten. Från 20:e veckan växer magen mer regelbundet och blir större. Livmoderns storlek mäts från pubisbenet upp till toppen av livmodern, det är det som kallas symfus-fundus mått. Vanligt mått den här veckan ligger mellan 18-20cm. Måttet kommer att öka med ungefär 1 cm i veckan. Eventuellt har din navel nu börjat puta ut och kommer att fortsätta vara på det viset tills efter förlossningen. En del har problem med att andas när lungorna blir hopträngda med de inre organen. Det kan man känna av ända tills magen börjar sjunka de sista 4-6 veckorna om du är förstföderska och något senare om du fött tidigare.
Är du trött så kan det bero på järnbrist be din barnmorska kontrollera ditt järnvärde.

Barnet:
Barnets hud är nu täckt av en vit fet krämig substans som kallas vernix. Fettet skyddar barnet mot fostervattnet. Ibland kan man se spår av det här fettet på barnet efter det är fött. Barnet väger nu ungefär 270 gram och är ca 16 cm långt i sitthöjd.
Vid ultraljud kan man fastställa fostrets ålder på en vecka när eftersom man vet att huvudet i denna ålder har en diameter på 5 cm.
Efter 20:e veckan så bildas nästan inga nya nervceller alls i hjärnan på fosteret. Däremot ökar antalet gliaceller ända tills ditt barn är 2 år. Det är de celler som förser nervcellerna med näring


Magbilder v19+5

Laban i magen mår bra och allt är som det ska. Men jag har fått en knopp navel.. Jag tycker att det är så fult! :( Va tvungen att ta ut min navel piercing redan i vecka 9 då jag började ha mamma byxor. Och inte nog med att min navel vart jätte tom och stor och ful så har det förvandlats till en knopp! USCH!

Bjuder på de första magbilderna tagna i dag v 19+5. Det var lite svårt att ta kort så sin egen mage med webcam. Men man ser iaf att jag är FET.
Och nej Andreas, SÅ fet va jag inte innan... Jag kännner dig ganska bra, så jag kommenterar din kommentar innan du ens hinner säga den =)


19 OKT

I dag ska jag träffa Jonna i Eskilstuna. Vi ska gå och äta sushi (tror jag) självklart beställer jag mama-sushi som är utan rå fisk, eftersom man inte ska äta det när man är gravid.

Ska ta en sväng förbi HM och kolla efter en fin klänning som jag kan ha när Angela fyller... 20? 25? eller var det 30? haha... Behöver även ha något fint på mig för vi ska på dop också, sen är det jul och nyår. Kanske kolla lite på bebis kläder också =) Jag har faktiskt inte handlat några kläder än. Vi har däremot köpt en bilskol (4 mån-13kg) en spjälsäng, en bebis bok som man ska fylla i massa roliga frågor. Det är nog det enda. Men det är svårt att stå emot =)

I dag kommer bror Mattias och spacklar vårat kök. Vi har renoverat hela övervåningen och det är klart! vi har rivit en vägg i käket och köpt nytt kök och nya vitvaror eller ja, svart varor (dom är ju svarta) Sen ska vi börja med övervåningen igen och bygga en vägg så vi får ett till rum. Sen blir det hallen som vi började med i februari, och tog en lååång pause med.

Nu ska jag köra barn till skolan!


Bebis i magen =)

Då var det dags för ett nytt kapitel i mitt liv. Därav ett nytt utseende på bloggen :) Det här nya "temat" på bloggen kommer att handla väldigt mycket om bebisar, graviditet, sanningen om hur "kul" det är att vara gravid och bebis saker. Just för att jag är gravid!
I mitten av mars kommer det en liten bebis, förhoppingsvis frisk som en nötkärna!

I fredags var vi och gjorde ultraljud, var härftigt det är! Man vill liksom inte gå därifrån. Allt såg bra ut och bebben (som även får heta Laban i bland) är hela 19 cm lång redan! Och i dag går vi in i vecka 19. Nästa vecka är det halva tiden som gått, hinner inte fatta att det finns någonting i magen....



Fakta om vad som händer i Vecka 19
Du: Ungefär nu brukar man ha vant sig vid graviditeten och sluppit illamående etc, men en graviditet är unik - liksom du - och alla upplever graviditet olika. Inget är rätt eller fel. En del upplever ryggont och foglossning. Kanske drömmer du mer livligt nu för tiden? Det är också vanligt att man blir mer emotionell ungefär nu vilket kan få oväntade känslor att komma upp till ytan.
Fostret: Längd omkring 20 cm och vikt knappt 250 g. Anlagen till mjölktänderna är färdiga och bakom dem bildas redan anlagen till vuxentänderna.


RSS 2.0