Mag-bilder (varning för kännsliga läsare, fet mage)


Magen i vecka 19+3 (v.20)



Magen i vecka 37+4 (v.38)


Det börjar synas nu va? Haha.. 2,5 vecka kvar och jag ser fram emot förlossningen! Vill bli av med den här stora kulan som verkligen börjar gå mig på nerverna! Lill-tösen ligger väldigt långt ner nu. Känner av i ljumskarna och orkar knappt gå längre.

Grattis till Richard och Kristina som fick en liten Tova förra veckan. (dom skulle ha haft dagen innan oss, den 13mars)... Nu borde det vara min tur!!


Min babyshower!

Här kommer lite bilder från min babyshower som älskade Emilie styrt upp. Helt överaskad blev jag =) Fick massa fina presenter till både mig och bebis! Det bjöds på pajer och sallad, och chokladpudding som serverades ur blöja!
massa roliga lekar och frågesport vart det också! Tack alla tjejer (och mamma) som var med!!  

  

månad 9

Beräknat förlossningsdatum: 2011-03-14

Barnet blev till omkring: 2010-06-21

Du är i vecka: 38

Du är i månad: 9

Antal graviditetsveckor och dagar: 37 veckor 0 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 21



Äntligen månad 9!! och 21 dagar kvar! Känns helt underbart. Har haft fler förvärkar nu. Och jag blir lika glad/rädd varje gång. Man tänker hela tiden, är det dags =)


När jag har laddat datorn ska jag berätta vad mina underbara vänner fixat till mig i fredags.. Nämnligen en babyshower!!


lunch i etuna

Idag har jag handlat en röd body med cupcakes till bebis. Älskar den! (På rea)

Hade en jätte trevlig dag med Jonna och Naomi! (i magen) Nästa gång vi ses ska vi leka med min bebis och Jonna får vara tjock själv. Då ska vi grilla hemma hos oss! Tack för i dag!

Mysdag!

Nu åker jag i väg på möte med jobbet. Efter det blir det lunch och liiite shopping med Jonna i etuna! Mysdag!
Jag mår bra, förutom att jag är förkyld!! Känner fortfarande av lite i korsryggen till och från.. Spännande! Tar nog BB väskan med mig in till etuna =) Praktiskt eftersom det är där jag ska föda sen!

36+0

Beräknat förlossningsdatum: 2011-03-14
Barnet blev till omkring: 2010-06-21
Du är i vecka: 37
Du är i månad:
8
Antal graviditetsveckor och dagar: 36 veckor 0 dagar
Antal dagar kvar till förlossningen: 28

Allt såg bra ut hos BM i dag. Våran lilla flicka är fixerad och i stort sätt färdig gräddad! Nu ska jag vila en stund på soffan och vänta på att tvättmaskinen ska bli klar!

Bebis: Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Mamma:
Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

 Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer. (jag har gått upp lite mer)

Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Glad alla hjärtans dag allihopa!


Ännnuuu mer bebis prat

Jobbar sista helgen nu. Måste erkänna att det känns ganska bra. Orkar inte jobba lika mycket som jag brukar.

På måndag går vi in i vecka 36. Barnmorskorna säger alltså 37. För varje påbörjad vecka räknar dom som en "gjord vecka". Lite krångligt men man vänjer sig. På måndag ska jag till barnmorskan igen på sista kontrollen också. Då ska vi som vanligt lyssna på hjärtat på bebis, klämma på magen (dom sakerna gör man varje besök efter v32) och kolla så hon är fixerad, är hon inte det ska hon vändas och det vet jag inte riktigt hur det ska gå till. Man gör det tydligen utanpå magen, med det är ju rätt fullt därinne så hur hon ska ha plats att vända sig vet jag inte. Hoppas jag slipper få reda på det också =)

Har haft min första "känning" Känns som om jag ska ha mens vilken dag som helst. Ni vet, svullen mage, lite små ont, halv taskig i magen, ont i ryggslutet, trött, hängig och lite grinig, man vill bara sova och man känner sig inte helt 100. Det måste väl vara ett tecken på att slutet närmar sig? efter den här helgen har jag bara 4 arbetspass kvar. Det är nog lika bra det =)


Sorry för alla detaljer om min "mensmage" men jag vet att flera av mina vänner vill veta.. Bror andreas vill nog inte veta. Kanske skulle ha "varning för känsliga läsare" innan själva inlägget böjar. Så får man avgöra själv om man vill fortsätta läsa eller inte.


bebis prat igen

Therese fick barn för tidigt, hon skulle ha barn nyårsafton hon fick en Emil den 17/12. Lina och Mattias skulle ha barn den 9 mars och fick en Nova den 2/2. Jens och Anna skulle ha barn 26/2 och fick en Algot den 7/2. Nu måste det väl vara min tur snart? Men, jag får väl snällt gå över tiden. Har inte haft en enda förvärk eller sammandragning.

Har i alla fall börjat räkna ner mina arbetsdagar, ska gå på föräldrar ledighet den 1mars. Men jag har lagt in 2 semesterdagar (lördagar) pga av mina händer. Kan inte jobba så långa pass längre (8-20.) Så det blir som om jag går på ledigt den 22 februari! Har samanlagt 8 arbetspass, varav ett är ett möte. så sju arbetspass kvar. Känns jätte konstigt. Sen ska jag gå hemma och städa, putsa fönster och springa upp och ner i trappen. Allt för att få i gång förlossningen =)


Ska träffa Jonna nästa onsdag! Suuuper mysigt! Till Etuna för lunch och shopping till våra döttrar!!

Babybooom

Grattis till Jens och Anna som fick en liten pojke i dag!
Grattis till Agnes också som blev storasyster!
Är så avundsjuk. Vill också ha min bebis nu!


Hej v 35

Hej gravid vecka 35!


Var sjukgymnasten i dag och kom hem med övningar till min stackars hand. Besöket slutade även med en lindad hand som jag MÅSTE ha varje dag fram tills jag föder, annars kan problemet kvarstå efter födseln.


Ska försöka få med gubben till Ikea snart. Han kommer få köra mig i rullstol för nu är det tungt att gå! Måste köpa madrass, täcke, kudde och spjälsängsskydd. Vill även ha en hello kitty mobil att hänga ovanför sängen. Och någon vagn leksak. Fast det kan man ju köpa sen =)

 

haha.. helt klotrund mage.. Ser ut som om jag håller på och spricker, men det är sömmen på mamma-tröjan som är fram HM. (En klar favorit) och stackars handen. Man kan se hur svullen jag är om händerna. Lill-fingret hänger inte med längre =)

Barnvagn, babyskydd - Klart!

Idag ska jag och min älskling åka i väg till Nyköping och kolla på det omtalade stadium outlet. Jag hoppas att det kan finnas några skor i min storlek. Mina fötter är ju svullna och jag kan nästan bara ha mina svarta Cirka skor, och dom läcker :(

Fick veta att Lina och Mattias i våran föräldrar grupp fick en liten flicka i onsdags. Vi tyckte att hon sprang på toa lite ofta.. Hahaa.. Grattis till dom! Men vad jag blir nervös nu. Dom skulle ha barn 9 mars dvs 5 dagar innan oss. Bäst att jag packar klart min BB väska nu.

 
Alma-Isadoras vagn färdig bäddad. En Emmaljunga sport edition grön/svart


Vagnen är självklart bäddad med rosa/vit rutiga lakan som jag hade när jag var liten, som för övrig min mamma sytt (?!!) Och självklart en Hello kitty filt!


Här är babyskyddet, hennes transport hem från BB


Svalt en fotboll?

Min kära sambo frågade mig häromdagen om jag svalt en medicinboll? Förstår ni att magen börjar bli liiite i vägen?




Oh, my...

Föräldrargrupp dag 4

Sitter och dricker oboy, äter leverpastej mackor, och lyssnar på septemers/petters- baksmälla. Kan morgonen börja bättre? Ska snart åka till Etuna eftersom Santos ska gå på tassikyr. Han kommer att bli så fin!

I går var på sista föräldrargruppen. Så nu ska jag tydligen vara fullärd =) Det har varit jättekul faktiskt. Vi hade en jättebra grupp. Ska bli kul att gå på återträffen och träffa alla bebisar sen. Det skulle bli runt den 4 maj. Kan iallafall rekomendera alla först-gångs-mammor att gå på en sån här utbilodning. Man lär sig faktiskt mycket. I går pratade vi om det hemska spädbarnsdöden.. Usch! Men det finns mycket man kan göra för att förhindra det. Jag har även börjat planera lite inför förlossningen. Kan berätta om mina planer i ett annat inlägg. Vet att det är några som är nyfikna på vad jag har för planer =)


I dag ska jag lägga ut lite saker på blocket. Måste rensa upp lite hemma känns det som. Bla ska jag rensa bland mina skor :( Känns mindre kul....


Barnmorske besök!

Besök hos barnmorskan i dag med. Känns som om man är där hela tiden nu och springer. I dag var det 34veckors-kontrollen. Efter V 32 gör man besök varannan vecka. Så nästa gång ska jag dit på alla hjärtans dag!

Allt var bra med bebisen. Mina händer är det fortfarande vätska i och jag är svullen om fingarna, så å måndag ska jag få en handledsskena. Sen var blodtrycket lite högt så nu är det till att vila en timme varje dag.

Magen blir störrre ocj större för varje dag som går! I morse när jag vaknade blev jag lite rädd, hur mycket mer kan en mage växa innan den spricker?! Ska be ralle ta kort på eländet i kväll.



RSS 2.0