hej foglossning!

Var på barnmorskemottagningen i dag. Lyssnade på bebbes hjärtljud och det låg på 146. Helt OK med andra ord. Har haft väldigt ont i ryggen på senare tiden. I dag blev det konstaterat foglossning!

Fakta:
Foglossningsvärk känns bak i korsryggen, fram över blygdbenet, eller på båda ställena samtidigt. Det kan vara allt från ganska lindriga till mycket plågsamma besvär. Några få har så stora besvär att de måste använda kryckor eller rullstol för att ta sig fram. (Oh my.. riktigt så ont har jag inte)
Ungefär tre månader efter att barnet är fött brukar besvären vara borta.

Jag har ett foglossningsbälte som ska sitta nere på höften och typ trycka i hop bäckenbenet. Sen har jag fått massa övningar och sen ska jag gå som en anka när jag går. Inte ta några längre promenader utan vila mellanåt, jag får inte bära (så hjäl med inhandlingar behövs), och sen alltid ha knäna i hop så inte sitta med korsade ben utan ihop med knäna. Herreguud. jag kan rekommendera att inte vara alltför gammal när man planerar barn, för det är JOBBIGT!

Idag går vi in i vecka 25 också.. Återbesök 28/12

barnmorskemottagning och piercingar

I helgen har vi byggt ett rum. Inte jag dock, pappa och Ralle. Dom har varit så duktiga. I kväll blir sista justeringarna på väggen, sen ska det spacklas! Vi var på dop i går också. Det gick bra, Det var lilla Malte som skulle få sitt namn. Tror det var Carl Olof Malte.

I dag ska jag till barnmorskan igen. Dom ska ta blodsocker, väga mig och mäta magen. Hoppas på att få ett moderskapsintyg. Känns konstigt att man måste intyga att man är gravid. Jag menar; det syns ju? Har försökt sätta mig in i allt som har med försäkringskassan att göra också, det är inte lätt!

Jag har blivit tillsag att jag ska beskriva mer hur jag mår. Jag mår bra! jättebra faktiskt. Känns fortfarande väldigt overkligt att man har en liten människa som lever inuti min mage. Jag blir jätteglad varje gång bebben sparkar, men samtidigt rädd. Man känner liksom om det är en fot eller större som ett huvud eller en bebis rumpa =) Jätte konstigt. Min halsbränna har blivit bättre eftersom jag dricker mer mjölk, det hjälper faktiskt med både fil och vanlig mjölk.

Den 11/12 ska jag och min älskling till stockholm och ha en hel dag. Vi ska kolla lite julklappar sen ska jag göra en återcheck på mina nya skönheter i min piercing samling. (som jag nog inte visat i bloggen förut). Vi hoppas kunna möta upp Adlen och Kamran. Och kanske Jonna och Mathias, vi borde samlas till lunch allihopa! Guuuud så mysigt det skulle vara!

 Mina dermal anchors :)


Slösurf och bebiskläder



Är ledig i dag, ligger på soffan och slösurfar, konstigt att man alltid halkar in på bebis kläder. Hittade det här som jag skulle vilja handla. från babyshop.se.

Funderar på att åka till k-holm i dag och köpa en bänk till hallen som man kan gömma alla mössor och vantar i. Som annars ligger överallt i huset. Så får det bli!

Gravid v 24 - Hej halsbränna!

Eftersom alla tjatar så om uppdateringar gör jag två inlägg på en gång. Det blir som lite plåster på såren. I helgen ska jag, Ralle och Pappa Lasse bygga en vägg. Det ska bli spännande och se hur det går till.

På söndag ska jag och karln på dop. det är mindre kul.. Är lite skräkslagen för prästen och kyrkan. Men det ska nog gå bra. Vi ska hoppa över mässan som är innan iaf.

Nu kommer lite info om hur det är att vara gravid i vecka 24.

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.
Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan. Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer. Vikt 700 gram.

Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt.

Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH (PERFEKT!) med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt.


Mina fina vänner!

Nu ska jag ägna ett inlägg till min fina vän Emilie. Hon är mig en trogen läsare och går på allt som jag skriver. Vilket jag tycker om. Hon tjatar alltid och jämt på mig om uppdateringar. Nu kommer det en! Det är itne så lätt att googla på Emilie Franzen och hitta en bild. Men datakunig som jag är hittade jag en till slut. Förlåt om fotografen blir ledsen nu, men det kan inte hjälpas när vi piggar upp en sån fin vän som Emilie! Puss på dig!



Jag vill även ägna en del av detta inlägg till min barndomsvän Maria. Som i söndags kom till mitt jobb med hemmagjord chokladmousse! Inte vilken som helst utan med bailysmak! (stavas det så?!) Passar alla gravida som inte får dricka likören + att det var choklad, jag menar, alla gillar väl choklad? Hursom helst så var det kanon gott! Tack Maria. Min bebis tackade också =) På tal om det fick hon se min tjokismage och reaktionen blev "OJ" inte riktigt vad jag väntade mig.... Jag är med andra ord TJOCK! =)



Jag efterlyser möbler!

Jag vill ha en vit byrå, helst malm med 3-4 lådor. Sen en vit expedit hylla med 6 hyllor. Någon som har det och vill sälja till mig, Så att jag slipper åka i väg till ikea, vore bra om det fanns i Flen?


Tiden rinner iväg!

Oj, tiden bara rinner i väg. Det är redan 15 november! Inte bara det, nu går vi in i vecka 23! Nästa vecka hoppas vi på att kunna börja bygga väggen som ska bli bebbes rum. Vore skönt och få det gjort. Jag börjar känna mig lite stressad nu ang allt som ska fixas innan. Redan nu har bebbe chans att överleva om det skulle bli tidig födsel. (Det hoppas vi självklart inte på, men sånt förekommer ju) I morgon ska jag försöka ta lite fler mag-bilder och lägga upp. Jag har kännt första sparkarna nu också. Vad läskigt det va innan det kopplade att det var en spark. Känns verkligen som det blir en liten i magen. På Ullared vart det ett par vita byxor och ett par svarta mysbyxor till bebben i storlek 52 :) Köpte också ett bola smycke. Et halsband som hänger ner på tjockismagen och "plingar" för barnet. Mysigt!

Barnet

Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.
Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.
Vikt 600 gram.

Mamma
Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

Stress

Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, så ökar också barnets puls. Det kan du märka genom att barnet kan sparka. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid. Du kan för stunden lugna barnet genom att lugna dig själv, till exempel genom avslappningsövningar och vila. Du kan även försöka stryka över magen. Ta väl hand om dig!


Tidig morgon

I morgon bitti eller i natt för den som tycker det (04.30) åker jag med min jobbarkompis Monica på en bussresa till Ullared. Det ska bli kul att åka dit igen! Den här gången ska de inhandlas lite julklappar, födelsedags presenter och adventljusstakar! Måste köpa strumpor till mig också, har hål i varenda strumpa jag äger. Kan man skylla det också på graviditeten?

Tror ni att jag kommer kunna låta bli att handla till Bebben? I morgon går vi in i vecka 22 föresten, spännande!


Kille eller tjej?

Jag får ofta frågan, "Vill du ha en tjej eller en kille?" I början svarade jag alltid "En tjej, eftersom Ralle redan har två killar". Men nu börjar jag tänka att det vore kul att ha en "egen" son. Så det spelar verkligen inte alls någon roll. Men efter att ha läst lite gamla sägner på internet och de flesta symtom (för både kille och tjej) stämmer på mig. Här kommer lite förslag på vad som sägs:

Utputande navel (Det har jag tyvärr, fick det i v14)
Tidigt i graviditeten = flicka
Sent i graviditeten/inte alls = pojke

Mammans sug/cravings (Jag äter gärna clementiner och också massa choklad)
Surt, frukt, grönsaker = flicka
Choklad, salt, lakrits = pojke

Halsbränna (Ibland mycket, ibland lite)
Mkt halsbränna = flicka
Lite halsbränna = pojke

Illamående (Tyvärr kan jag må illa fortfarande i v21)
Mkt illamående = flicka
Lite illamående= pojke

Blödande tandkött (har inget blödande tandkött)
Mkt blödande tandkött = flicka
Lite/inget blödande tandkött = pojke


Hoppas att det blir ETT av könen iaf.. Det kommer jag att hålla tummarna för...


Uppdatering

I söndag var jag på ljusparty hos marika. Mycket trevligt. Köpte värme ljus som luktade svart orkidee. Tänkte på att ha något slags party själv. Men ljus, tuppervare och bebis kläd party är ju så vanligt. Funderade på att man kunde ha en bebis party. Eftersom vi är väldigt många som är gravida samtidigt, Tror att vi känner iaf 8 st som ska ha barn i mars- augusti. Så kan man bjuda in en barnmorska så kan man ställa frågor, sen kan alla "pappor" också vara med och fråga sina frågor när vi "mammor" fikar. Då kan alla dela erfarenheter och få tips av andra gravida och barnmorskan. Sen kan man bjuda in någon som visar lite bra-att-ha produkter som blöjhinkar eller så =) Vore inte det bra? Någon som vet om det finns?


Bebis kläderna som jag tänkte köpa var givetvis slut. Så det blev inga. På lördag ska vi ha halloween fest för 20 barn här hemma. Det bjuds på grön spaghetti och avklippta fingrar (korv) och till efterrätt blir det spök muffins =)



RSS 2.0